Ziua Internațională a Cititului Împreună
Ziua Internațională a Cititului Împreună este o zi în care se sărbătorește puterea de a citi cu voce tare, împreună.Astfel, sub îndrumarea doamnei învățătoare și a doamnei bibliotecare, elevii clasei pregătitoare Ei au fost încurajați să citească cu voce tare, la biblioteca școlii.
,, Ah,ce bine este să fii printre oameni care citesc! ”
Ziua Internațională a Cititului Împreună
150 de elevi din clasele a IV-a și a III-a alături de profesorii de limba română, bibliotecară și directori au desfășurat activitatea citind, plini de entuziasmul descoperirii creației literare.
Invitata surpriza a evenimentului a fost dna Victoria Furcoiu, scriitor de literatură pentru copii.
Mulțumim doamnei Furcoiu pentru starea de bine, pentru îndemnurile de a găsi valorile morale salvatoare pentru întreaga societate!
O zi plină de emoție, bucurie, entuziasm, optimism!
Clasa a II-a B, înv Ioana Popescu
Inspirați de lectura lui Octav Pancu-Iași, astăzi, de Ziua Internațională a Cititului Împreună am creat personaje cu nume hazlii!
Ziua Internațională a Cititului Împreună a fost o adevărată sărbătoare pentru albinutele de la Clasa pregătitoare C. După prezentarea unei cărți preferate din biblioteca personală și după audierea unei povesti, copiii au identificat personaje, au cantat, au desenat și s-au bucurat de un ceai cald… cu aroma de poveste! Au fost răsplătiți cu semne de carte.
Felicitări tuturor copiilor!
Zeci de urechiușe atente ale prichindeilor de la Grădiniță 47 Pinocchio au călătorit alături de Bolboroc prin meleaguri înflorite și colorate pentru a-și face prieteni adevărați.
I-au însoțit vocile învățătoarelor Ciupitu Gianina, Păun Ana Maria, Robitu Violeta, Tănase Simona, Carșote Ramona și Popa Manuela în minunata lume a poveștilor.
Echipa, educație, frumusețe!
Mulțumim Dnei director Nina Vîlcu și doamnelor educatoare!
Elevii clasei a III-a C, coordonați de doamna învățătoare Nișcov Simona, au descoperit minunata lume a Învățătorilor de Grijă (autor Alex Donovici). O carte + un glas + mai multe urechi = o încântare!
O carte, un glas, multe urechi!”
Astăzi, 1 februarie a fost o ZICI (Ziua Internațională a Cititului Împreună) fericita pentru clasa pregatitoare A, coordonată de doamna învățătoare Costea Adina.
Clasa pregătitoare B. “Fluturașii” au descoperit cartea “Șoricelul Druli” de Laura Dina. Din textul citit de doamna învățătoare Rădulescu Luciana, ei au aflat cum trebuie să se poarte cu cărțile. Apoi, elevii au căutat în versurile poeziei cuvintele ce conțin literele învățate. În încheiere, micii școlari au desenat o copertă potrivită textului.
A fost o zi specială!
Prin ZICI 2023, am călătorit împreună cu *Omul de zăpadă care voia să întâlnească Soarele*de Matei Vișniec pentru a-i descoperi valorile, am pătruns în lirismul eminescian și am citit cartea preferată.
Ce ZICI? Cum ZICI? Tot să ZICI? Booky Gramatozarulul, un dinozaur pitic, a încercat să răspundă la întrebările de mai sus, să ne facă să înțelegem cum ar arăta lumea fără cărți, autori, cerneală, hârtie, cititori și lectură…O lume săracă, lipsită de conținut. Cum a reușit Booky să găsească o soluție pentru o problemă atât de sensibilă, ce ZICI dacă citești și le ZICI și altora?
Clasa pregatitoare D.
Astăzi, 1 februarie 2023, elevii claselor a II – a A, B si C coordonați de doamnele învățătoare Lazăr Vasilica, Popescu Ioana și Susu Angelica, au citit împreună textul “O veste mare despre un băiat mic” după O. Panciu Iași. S-au amuzat de numele haioase ale personajelor și după o lectura activa au înțeles ca fapta lui Alexandru a fost atât de importanta încât vestea realizării ei a făcut ocolul Pământului într-un timp scurt. Elevii au desenat personajele textului, evidențiindu-le calitățile. Inspirația nu a avut limite și au răspuns provocării de a crea ei însiși personaje cu nume inedite care l-au felicitat pe micul băiat deoarece a reușit sa se încalte singur pentru prima data. Împreună – citim – o – noua – lume – descoperim!
Glasurile cristaline ale minunaților elevi ai clasei a V-a C au răsunat pe Tărâmurile Lecturii. Astfel, alături de o aromată ciocolată caldă și îndrumați dna prof de limba și literatura română, Ciocârlan Georgiana Adriana, au făcut cunoștință cu nenumărate personaje și au ajuns în diferite locuri ale lumii.
“Probabil că nu există zile mai fericite din copilărie, ca acelea petrecute citind o carte extraordinară.” Marcel Proust