Arta Povestirii, metodă interactivă în arta educației
PROIECT EDUCAŢIONAL NAȚIONAL
ACTIVITATE EXTRACURRICULARĂ
„Arta Povestirii, metodă interactivă în arta educației”
Parteneri:
AtelieR de Cuvinte – Coordonator proiect: Ioana Popescu;
Asociația Magia Cuvântului – Giorgiana Popan
Şcoala Gimnaziala ,,Fănuş Neagu” Brăila – Coordonator proiect: Prof. Tănase Simona
Povestirea este universală pentru experiența umană. Într-adevăr, deși este probabil imposibil de dovedit, s-a sugerat că povestirea s-a dezvoltat nu cu mult timp după dezvoltarea limbajului în sine.
Poveștile ne pot lăsa, de asemenea, să vedem cum gândesc și simt alții. Cu alte cuvinte, ne pot permite să empatizăm cu oamenii din jurul nostru. De fapt, studiile sugerează că oamenii devin mai empatici în viața reală cu cât povestea este mai convingătoare
Indiferent de motive, poveștile sunt peste tot. O mare parte din viața noastră este dedicată povestirii despre ceea ce am făcut, unde ne-am dus și cu cine am petrecut timp. Spunem povești atât timp cât istoria poate vedea și probabil vom continua să o facem și pentru restul vieții noastre.
Povestea influențează, educă, creează, vindecă. Iar povestitorul este personajul ideal. Nu ai nevoie aici, de recuzită , decor, costume și machiaj. Vocea și trupul sunt de ajuns într-un spațiu gol, pentru a crea magie între povestitor și public. Povestea conține, a priori, decorul, costumele, coloana sonoră. Toate vor fi proiectate în mintea și în emoția celor doi: povestitor și receptor.
În cadrul proiectul educațional național „Arta Povestirii, metodă interactivă în arta educației” dorim să promovăm arta povestirii, prin intermediul poveștilor care să ajute ascultătorul în crearea unei personalități sănătoase și armonioase